Napelemes rendszerek

A napelemes rendszerek 2 csoport oszthatóak:

-Hagyományos rendszerek

(múlt és a jelen, a cégek többsége ezt a vonalat képviseli)

-Intelligens rendszerek = JÖVŐ

(ami már elérhető)

Milyen előnyöket kínál a intelligens rendszer?

1. Teljesítmény-optimalizálás minden napelem esetében, így az árnyékolás miatti veszteségek minimalizálhatóak!

2. 5-25%-kal több energiatermelés a hagyományos rendszerekhez képest!

3. Az energiatermelés nyomon követése minden napelemre vonatkozóan!

4. Több tetőfelületet lehet kihasználni!

5. Kombinálhatunk kisebb és nagyobb, különböző gyártmányú és típusú napelem modulokat!

6. Automatikus e-mail üzenet hiba esetén!

7. Az inverterre 12 év teljeskörű garancia érvényes, míg a teljesítmény optimalizáló eszközre 25 év!

A napelemeket rugalmasan lehet alakítani a helyszíni lehetőségekhez. Az intelligens rendszerrel minden napelem energiatermelése interneten nyomon követhető , így azonnal látszik, ha egy napelem meghibásodik vagy az energiatermelése eltér a többi elemtől.

Hogyan képes több energiatermelésre, mint a hagyományos napelemes rendszer?

A intelligens napelemes rendszer invertere, teljesítmény-optimalizáló eszköze minden esetben az optimális munkapontban tartja a napelem energiatermelését. A hagyományos rendszerek esetében, ha árnyék vetődik az egyik napelemre, vagy szennyeződés esetén, a többi sorba kapcsolt napelem energiatermelése is lecsökken. A intelligens napelem- rendszer esetében csak egyetlen egy napelem energiatermelése csökken, a többi változatlanul az optimális maximális munkapontban dolgozik!

A napelemes rendszer alapvetően négy fő elemből áll össze.

Napelemek a napsugárzást egyenárammá alakítják, a rögzítéstechnika, amely a panelek megfelelő rögzítéséért felelős, az inverter, amely az egyenáramot számunkra felhasználható váltakozó árammá alakítja, valamint a villanyszerelési berendezések, védelmek, kábelek.


Néhány szó mindegyikről, azért, hogy Ön jó döntést tudjon hozni:


Napelemek

A piacon majdnem minden kínai. Ez az igazság. Mert a paneleket felépítő szilícium lapok alapanyagát ott bányásszák és/vagy ott dolgozzák fel. Kínában gyártanak mono-, polikristályokat, amelyekből a panelek készülnek. A világ 10 legnagyobb gyártójából nyolc kínai. A napelem piacon még a dél-koreai és japán gyártók vannak jelentős részesedéssel jelen. Ezért a felsorolt országokban gyártott paneleket érdemes megvenni.

 Miért?

 Mert a panelekre minden gyártó 25-30 év teljesítmény- garanciát vállal, csak nem mindegy, hogy Ön tudja-e ezt érvényesíteni, vagy menet közben a gyár csődöt jelent!

 Csak olyan napelemet szabad megvásárolni, amelynek európai szervizközpontja van és csak olyantól, aki kapcsolatban is van ezzel a szerviz központtal. 

Rögzítés technika

Nem elhanyagolható része a napelemes rendszernek, mert ez biztosítja, hogy az elkövetkező három évtizedben a napelemek a helyükön is maradjanak.Csak a rozsdamentes acél és az alumínium jöhet szóba és ez igaz az utolsó csavarra is! Bár költségcsökkentő hatása van a festett acél rögzítésnek, de akkor vagy két-három évente festegetjük a rögzítő síneket, vagy rizikózzuk, hogy valamelyik lepottyan a tetőről.


Inverter

A rendszer gyenge pontja. Miért? Mert bár a rendszer 25-30 évig termel, az inverterre minden gyártó 5 év garanciát ad, kivéve az intelligens invertereket amire 12 év! Természetesen lehet vásárolni akár a hagyományos inverterekhez 20 éves garanciát is, de akkor még egy invertert kifizetünk előre.  A telepíthető invertereket az áramszolgáltatók határozzák meg, ezért általában ott a minőség biztosított. Fontos tudni viszont, hogy az inverter névleges teljesítményénél nagyobb napelem mennyiség is telepíthető. Ennek meghatározása már tervezési feladat.

Villanyszerelési anyagok

Nincs különösebb lehetőség a trükközésre. A villamos tervben szereplő anyagokat be kell építeni, amelyek a rendszert és a hálózatot is védik.

 
Cégünk MINŐSÉGl  anyagokkal és olyan BERENDEZÉSEKKEL dolgozik, amelyek miatt Ön egy megbízhatóan működő rendszert kap !

Bármelyik ajánlatunkat is választja, garanciális problémái nem lesznek.